Bev Friend

Këshilltar dhe menaxher biznesi. Jeta! Kampion.

Bev Friend nuk u llogarit tek njerëzit “280 në ditë” që zhvillonin diabet. Menaxhmenti dhe konsulenti i biznesit nga Torquay ishte në rrugën për të patur diabetin tip 2, por e kthyen me sukses këtë.

Të paktën dy milion Australianë kanë pre-diabet dhe janë në rrezik të lartë të zhvillimit të diabetit tip 2. Jo të gjithë mund të bëjnë atë që ka arritur Bev, por ka prova të forta nga gjykimet e kontrolluara të rastit, të cilat tregojnë se diabeti i tipit 2 mund të parandalohet në deri në 58 përqind të njerëzve me rrezik të lartë, përmes ndërhyrjes së strukturuar të jetesës.

Një lojtar  golfi dhe vrapues, Bev kishte qenë gjithnjë i ndërgjegjshëm për shëndetin, madje ndërsa punonte dhe rriti 3 fëmijë. Vitin e kaluar,  për fat të keq kaloi nëpër disa periudha të vështira emocionale. Këto kohë të vështira e dërguan atë në një spirale në rënie dhe Bev filloi të pijë më rregullisht për të ndihmuar në relaksimin dhe lehtësimin e stresit të saj. Nivelet e sheqerit në gjak të Bev gjithashtu u rritën dhe ajo dhe GP-ja e saj ishin të shqetësuar që ajo ishte në rrugën drejt diabetit tip 2. “Një nga miqtë e mi më të afërt ka diabeti tip 2 si dhe ish-burri im. Unë e kisha parë ndikimin e tij dhe e dija se ku po shkoja. “

Pas  pune, Bev po shkonte  në shtëpi dhe dëgjoi një reklame ne radioAjo menjëherë u tërhoq, e shkruajti numrin poshtë dhe thirri 13 RREZIK, sapo u kthye në shtëpi. Bev nënshkroi për shërbimin e Trajnimit Shëndetësor me  Telefon me trajnerin e shëndetit Jenny.

“Ishte thjesht fantastike. Xheni e dinte llojin e personit që isha – unë punoj në një fushë të ngjashme në profesionistët e stërvitjes – dhe ajo me të vërtetë mund të klikonte në hapësirën time të kokës. Xheni ishte thjesht e frikshme dhe më kujtoi të gjitha gjërat e thjeshta për të bërë ”. Bev bëri disa ndryshime të thjeshta. Në vend që të shkonte në shtëpi për disa gota verë, djathë dhe biskota çdo natë, ajo kaloi në një çokollatë të ulët me yndyrë të ulët dhe sheqer të ulët për dy netë në javë.

“Unë e bëra atë për një muaj. Muajin tjetër nuk kisha çokollatën e nxehtë dhe pas tre muajve u largova nga alkooli të gjithë së bashku. Mëlçia ime më dërgoi letra dashurie! Tani jam në një gjendje shumë të shëndetshme. Unë pi vetëm alkool në moderim me miqtë dhe sapo të kthehem në shtëpi do të shkoj për të notuar, sauna dhe banjë. “

Qëllimi i Bev ishte të kthehej në një gamë të shëndetshme të peshës, një BMI të shëndetshëm dhe të humbasë 10 cm nga beli i saj. Ajo e arriti atë dhe më shumë duke humbur 11 kilogramë dhe 13 cm nga beli. Sot Bev po ndjehet fantastike. “Ndjej se e gjithë rruga ime e jetës është përmirësuar – jam rikthyer.”

Lotaria Kombetare dhe Bordi i Ceshteve te Mira
Print Friendly, PDF & Email