Askush-nuk-e-di-dëshpërimin-tonë-për-shërim

Unë zgjohem sot pa pështymë në gojën time dhe një shuarje të tmerrshme për etje. Pompa ime e insulinës ende më jep insulinë. Unë jam ende e lidhur me pajisje mjekësore, por trupi im po reziston. Ndoshta për shkak të sëmundjes dhe hormoneve. Sheqeri im i gjakut është i lartë. Jam e lodhur dhe ndjenja e vdekshmërisë zvarritet. Unë mundohem të korrigjojë me insulinë dhe pi ujë . Por e di që kjo nuk do të jetë hera e fundit që e përjetoj këtë.

Por askush nuk njofton.

Kam kaluar ditën time duke monitoruar nivelin e  sheqerit tim të gjakut, duke llogaritur dhe matur se sa insulinë  kam për të marrë. Por asgjë nuk është kurrë e njëjtë apo e përsosur. Unë jam vazhdimisht në një lidhje të ngushtë, duke shpresuar që të mos kem hipoglicemi. Do të bëj të njëjtën gjë çdo ditë, por marr rezultate të ndryshme.

Kur shkoj të marr insulinën time nga farmacia, e marr këtë ndjenjë të madhe trishtimi. Unë e kuptoj se insulina e njëjtë që më mban gjallë vjen me një çmim të madh. Insulina është një nga medikamentet më të shtrenjta dhe ende nuk mund të mbijetoj pa të. Financiarisht, kjo sëmundje më ka shtypur. Unë jam në borxh vetëm për përpjekjen për të qëndruar gjallë.

Por askush nuk kujdeset.

Sapo të kthehem në shtëpi, marr një njoftim që sheqeri i gjakut është i ulët dhe po bie shpejt. Ndihem i lodhur, i çorientuar dhe i uritur për glukozë (energji). Shkoj në kuzhinë për të kapur çdo gjë që mund të gjej për të ngritur sheqerin në gjak. Ndihem vetëm, i pafuqishëm dhe luftoj për të mbijetuar. Është një përvojë e afërt e vdekjes, që kam përjetuar shumë herë. Në hipoglicemi ndjehet sikur trupi im po mbyllet. Një numër i mjaftueshëm i ulët mund të bëjë që unë të shkoj pa ndjenja, të ketë një konfiskim, koma, ose vdekje.

Por askush nuk është i vetëdijshëm.

Askush nuk e di se diabeti vret më shumë njerëz sesa AIDS dhe kanceri i gjirit. Askush nuk e di se diabeti mund të shkaktohet nga një sëmundje autoimune. Askush nuk e di se fëmijët po vdesin nga kjo sëmundje. Askush nuk e di ndjenjën dërrmuese të frikës se nuk e di nëse sheqeri i gjakut do të përballojë natën. Askush nuk e di se si ndihet të përjetojë hiper dhe hipoglicemitë. Askush nuk e di dëshpërimin tonë për shërim …Përveç personit që jeton me diabet. Dhe ata që kujdesen për ta.

Print Friendly, PDF & Email