Alan Coleman

Me fat u diagnostikua me sëmundje të zemrës dhe pati një operacion të trefishtë “Bypass”

Njëzet vjet më parë u diagnostikova me diabet tip 2 dhe më thanë që do të më duhej të ndiqja masat paraprake dhe të kujdesesha me kujdes për shëndetin tim. Unë isha një shkrimtar  i pensionuar i martuar, me tre fëmijë dhe pesë nipër. Për më tepër se të kisha diabet, u ndjeva i aftë, i lumtur dhe i shëndetshëm.

Me vone , vendosa ta kontrolloja zemrën. Testi im zbuloi se mund të kem një problem dhe unë u dërgova për një angiogram, i cili tregoi pesë bllokime – tre në arteriet kryesore në zemër dhe dy bllokime të vogla.

Disa muaj pas testit të stresit, unë po shërohesha nga një operacion i trefishtë anashkalimit. Unë jam mirënjohës që problemi im u zgjodh para se të kisha simptoma dhe kjo u bë kërcënuese për jetën.

Shpresoj se historia ime do t’i inkurajojë njerëzit të monitorojnë shëndetin e zemrës së tyre për të shmangur problemet potencialisht serioze, veçanërisht për njerëzit me diabet pasi shpesh bien në një kategori rreziku më të lartë për zhvillimin e sëmundjeve të zemrës. Unë nuk kam qenë në dijeni të këtij rreziku të shtuar deri sa u diagnostikova me sëmundje të zemrës një vit më parë.

Lotaria Kombetare dhe Bordi i Ceshteve te Mira
Print Friendly, PDF & Email