AGET

72170_385096931604194_1105576760_n 532920_385096814937539_942013367_n

Janë një problem madhore për personat me diabet

Kur përdoren shiringa plastike, nuk mund ti sterilizosh sepse janë prodhuar të përdoren vetëm një herë, për të bërë me to një injeksion, e pas kësaj si rregull duhet të “flaken”. Gjilpërën e kanë të ngjitur .

1 person me diabet në 1 ditë = 4 injeksione * 365 ditë = 1460 Injeksione/ vit.
Për njërëzit normal mund të duket tragjike, por ky është realiteti i të jetuarit me diabet.

Në praktik ka të sëmurë që duke i përdorur me kujdes shiringat plastike arrijne të bëjnë me to jo një po disa injeksio në rrallë. Këtë gjë shteti nuk e rimburson por detyrohemi të blejmë dhe të përdorim një insulin me një pen.

Pacientët në shqipëri i përdorin disa herë!

10626543_651704231610128_8493343402793172396_n

 

Print Friendly, PDF & Email