A ndikon kafeina në nivelin e sheqerit në gjak?

Mesatarja e të rriturve konsumon rreth dy gota prej 8 gramë (474 ​​mililitra) të kafesë në ditë, të cilat mund të përmbajnë rreth 280 miligramë kafeinë. Për shumicën e të rinjve, të rriturit e shëndetshëm, kafeina nuk duket të ndikojë dukshëm në nivelin e sheqerit në gjak (glukozë), dhe konsumi deri në 400 miligram në ditë duket të jetë i sigurt.

Disa studime sugjerojnë se pirja e kafesë, si me kafeinë dhe ka kafeinë, në fakt mund të zvogëlojë rrezikun e zhvillimit të diabetit.

Nëse tashmë keni diabet, , ndikimi i kafeinës në veprimin e insulinës mund të shoqërohet me nivele më të larta ose më të ulëta të sheqerit në gjak, pram und të pësoni ndryshime , ndoshta edhe të dukshme të nivelit të sheqerit në gjak.  Për disa njerëz me diabet, rreth 200 miligramë kafeinë – ose ekuivalenti i një deri në dy gota me një peshë prej 8 gram (237 deri në 474 mililitra) të kafesë të thjeshtë, mund të shkaktojë këtë efekt.

Kafeina prek çdo person ndryshe. Nëse keni diabet ose po përpiqeni të kontrolloni nivelet e sheqerit në gjak, kufizimi i sasisë së kafeinës në dietën tuaj mund të sjellë përfitim.

Print Friendly, PDF & Email