A mund të kaloj një vakt?

Trupi juaj duhet të ketë insulinë në gjak, madje edhe midis ngrënies, për t’u kujdesur për glukozën e prodhuar nga mëlçia. Nëse përdorni NovoRapid ose Humalog dhe merrni insulinë basale edhe në mëngjes (ose një dozë ditore Lantus), mund të përpiqeni të kapërceni edhe vaktin ashtu edhe dozën përkatëse NovoRapid ose Humalog. Nëse glukoza e gjakut është e lartë, mund t’ju duhet një dozë korrigjuese e disa njësive të insulinës që vepron shpejt. Rritja e dozës së NovoRapid ose Humalog, nëse është e nevojshme, herën tjetër që hani. Nëse glukoza juaj e gjakut është mbi 15 mmol / l (270 mg / dl) dhe doni të kaloni një vakt, ju duhet të merrni pak insulinë për të ulur nivelin e glukozës në gjak. Ju mund të kompensoni duke ngrënë më shumë në kohën e ngrënies ose në vaktin e ardhshëm kur insulina ka ulur glukozën e gjakut. Nëse jeni duke përdorur trajtim me injeksione të shumëfishta me insulinë të rregullt me ​​veprim të shkurtër (Actrapid, Humulin S, Insuman Rapid), duhet të merrni një dozë të ulët të insulinës edhe nëse kaloni një vakt pasi doza e ushqimit të insulinës me veprim të shkurtër gjithashtu mbulon nevojën e insulinës bazë midis ngrënies. Gjysma e dozimit të zakonshëm të insulinës zakonisht do të jetë e mjaftueshme, por ju duhet ta provoni këtë vetë. Intervalet midis ngrënies dhe injektimeve të insulinës së rregullt nuk duhet të kalojnë 5 orë. Dëgjoni sinjalet tuaja të urisë dhe do të dini kur duhet të hani. Ju nuk mund të kaloni një vakt dhe të kaloni snack nja dy orë më vonë. Dhe nëse glukoza e gjakut është e ulët, duhet të hani diçka menjëherë.

Print Friendly, PDF & Email