15 vjet më parë jeta ime ndryshoi përgjithmonë kur më thanë se kisha diabetin e tipit 1.

Unë nuk e dija se çfarë ishte diabeti.Në fillim mendova se do të thoshte se nuk mund të haja më sheqer. Pak dija nga Diabeti deri sa arrita 20 vjeç, pankreasi im ndaloi të punonte siç duket dhe kjo do të thoshte se jeta ime do të varej tani nga një hormon i quajtur insulinë që injektohet në trupin tim për gjithë pjesën tjetër të jetës.

Pa këto injeksione insuline do të vdisja.

Pak e dija se për pjesën tjetër të jetës time do të isha krejtësisht e varur nga ky hormon. Unë gjithashtu nuk kisha asnjë ide se ditët e mia pas kësaj do të përbëheshin nga të maturit 8-10 herë në ditë gliceminë. Duke e ditur këtë numër të rëndësishëm, në këtë mënyrë unë arrij të mat matematikisht se sa insulinë duhet të injektoj për të mbajtur vlera të mira të glukozës në gjak bazuar në një formulë që ndryshon çdo orë pa paralajmërim.

Unë gjithashtu nuk kisha asnjë ide se sa i paparashikueshë dhe i pasigurt do të ishte trupi im, pavarësisht nga ngrënia dhe llogaritja “korrekte”. Se glukoza e gjakut do të shkonte lart e poshtë si një udhëtim me slitë dhe do të ndikonte në çdo fibër të qenies sime. Se dhimbja ime do të ishte e padukshme për të tjerët.

Nuk ka shkencë të saktë ose recetë për të menaxhuar diabetin. Njohuria u bë fuqia ime dhe studioja e studioja gjithçka që mund të bëja për këtë sëmundje të pafalshme.

Por unë gjithashtu gjeta disa mjete që do të më ndihmonin. Pajisje si pompë e insulinës dhe monitor i vazhdueshëm i glukozës që mund të më ndihmojë të menaxhoj çdo sekondë, çdo minutë, çdo orë të çdo dite për pjesën tjetër të jetës.

Nuk ka shërim për diabetin e tipit 1. Unë gjithmonë do të varem nga insulina.

Por pavarësisht nga kjo sëmundje kam dy fëmijë të bukur të shëndetshëm dhe pa ndërlikime diabetike. Disa ditë ndihem e dobët .Por unë kurrë nuk heq dorë. Unë vazhdoj të luftoj dhe do të vazhdoj të luftoj derisa të mos ketë luftë për mua.

Njerëzit më pyesin gjatë gjithë kohës që është diabeti juaji kontrolluar dhe unë vetëm dua të qesh … çfarë do të thotë kjo  ?? !! Unë vetëm gjithmonë them se perfeksioninuk ekziston në një jetë me diabet.Unë nuk përpiqem të ruaj përsosjen sepsediabeti do të thotë të kesh ditë të këqija. Unë përpiqem të kem më shumë tëmira se sa ditët e këqija dhe të mos përqendrohem te përsosja.

Print Friendly, PDF & Email